• Bitcoin (BTC) houders willen een plakje DeFi
    • Een record van $1 miljard Bitcoin is gemunt op Ethereum
    • Meer Bitcoin-investeerders bewegen zich in de richting van succesvolle DeFi-munten

Bitcoin News Today – Na het niet vasthouden van winsten boven het $11k niveau en het blootleggen van wat analisten noemen een algemene apathie voor het verhandelen van Bitcoin op deze niveaus, zweeft de prijs van de digitale valuta weer rond de $11k regio.

Volgens Marcel Pechman en Michael van de Poppe van Cointelegraph is een beweging over de $11k geen belangrijke mijlpaal, omdat de convergentie van meerdere factoren, waaronder het lage handelsvolume en de dreigende overheadweerstand, de mogelijkheid dat het eenmaal boven de $11k zou uitbreken, vermindert.

Bitcoinhouders willen een stukje DeFi

Handelaren zouden een gebrek aan belangstelling tonen, en dat zou het gevolg kunnen zijn van andere belangrijke ontwikkelingen in de digitale valutaruimte. Cointelegraph meldde onlangs dat UniSwap – een gedecentraliseerde beurs – 400 UNI-munten heeft gedropt aan alle gebruikers die voor het begin van deze maand voor liquiditeit zorgden.

Veel digitale valuta experts en pleitbezorgers zeggen dat het helikoptergeld van UniSwap groter is dan de $1.200 economische stimulans die de Amerikaanse regering aan haar burgers gaf op bevel van de Trump Administration. Bovendien heeft het geen maanden geduurd voordat gebruikers hun UNI-muntjes kregen, terwijl er nog steeds veel Amerikanen zijn die hun stimuleringscheque nog moeten ontvangen.

Bitcoin met munt op Ethereum Gekruist over $1B Deze week

Een andere opmerkelijke mijlpaal is de waarde van de Bitcoin die deze week op de etherische golf is gepasseerd voor $1 miljard. Dit toont de onweerstaanbare belangstelling en de vraag van BTC-houders die willen communiceren met de DeFi-protocollen. Gezien het feit dat de prijs van Bitcoin de afgelopen twee maanden moeite heeft gehad om de 12.000 dollar en de 12.500 dollar aan hindernissen te overwinnen, hebben slimme handelaren die lang op de digitale munt zitten hun munten verpakt om ofwel investeerders in succesvolle DeFi-munten zoals YFL, YFI, REN, LEN en meer te worden, ofwel liquiditeitsaanbieders in ongelooflijk lucratieve liquiditeitspools.

Volgens gegevens van Btconethereum.com zijn er in totaal 96.059 Bitcoins verpakt op de blokketen van Ethereum. Van dat totaal zijn 4.810 Bitcoins in HBTC, 21.952 in renBTC en maar liefst 64.466 in WBTC.

Naast een recordaantal Bitcoins die verpakt zijn in ERC20-munten, is de marktcap van Tether (USDT) gestegen tot meer dan 15 miljard dollar. Handelaren en investeerders die bekend zijn met het boeren van opbrengsten weten dat het gebruik van stablecoins voor de financiering van liquiditeitspools vrij lucratief is. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, en nu Bitcoin moeite heeft met het vergaren van tractie en zijdelingse handel, blijkt uit de gegevens dat sommige handelaren hier munt uit slaan.